Maatwerkadvies energiebesparing

Wat is een maatwerkadvies energiebesparing?
Wilt u weten hoe u de energieprestatie van uw bedrijfspand kunt verbeteren? Maak dan gebruik van een Maatwerkadvies energiebesparing van Energielabel Holland. Een verbeterde energieprestatie van uw bedrijfspand heeft als resultaat een lagere energierekening, meer comfort, lagere milieubelasting, een gezonder binnenklimaat en lagere energiekosten (woonlasten/beheerskosten).
Het Maatwerkadvies energiebesparing is een uitgebreider product dan het Adviesrapport verbeteren energielabel. Het geeft u:

  • een helder overzicht van de huidige energieprestatie van een gebouw inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen
  • inzicht in de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen
  • inzicht in de CO2-reductie door het uitvoeren van besparingsmaatregelen
  • een goede basis voor overleg met de gemeente in het kader van de Wet milieubeheer

Waarom kiezen voor maatwerkadvies?
Een Maatwerkadvies energiebesparing is een verdieping van het energielabel. Het is een integraal advies dat aansluit op huisvestingsprocessen en biedt daarom goede aanknopingspunten voor een gedegen besluitvorming.

Wat is een goed moment voor een Maatwerkadvies energiebesparing?
Een geplande verbouwing van uw bedrijfsaccommodatie is bij uitstek een gelegenheid om een energieadvies te laten uitvoeren. Het kan ook een rol vervullen in de onderhoudsplanning.

Adviesvergoeding
De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee u als ondernemer premie kunnen krijgen voor een energieadvies en voor het uitvoeren van de bijbehorende energiebesparende maatregelen. U kunt 44% van de kosten van het energieadvies (voor bestaande gebouwen) aftrekken van de fiscale winst. Het netto voordeel bij een vennootschapsbelasting van 31,5% is 14%.

Maatwerkofferte
Met het oog op de grote diversiteit tussen bedrijfspanden (winkel, kantoor, horeca, schoolgebouw, ziekenhuis, etc.) maken wij voor ieder project een maatwerkofferte. Wanneer u over veel informatie beschikt om aan te leveren (denk aan bouwtekeningen, plattegronden/NEN 2580 meetrapporten, lichtplannen en/of installatietekeningen) dan heeft dit een gunstige invloed op de offerteprijs die we u kunnen aanbieden.